Początek jesieni
(Przenieś do…)
O mnie
Początek jesieni... grzyby
Mięta, tymianek, melisa
Kontakt
▼
12 kwietnia 2025
Żeberka duszone w kapuście
›
Żeberka w kiszonej kapuście, takie swojskie pachnące domem, przypominają rodzinne obiady i smakują jak u babci – prosto, treściwie, bez udz...
10 kwietnia 2025
Mazurek z białą masą
›
Mazurek to pyszne ciasto wielkanocne, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Dziś przepis na mazurka w formie dużej pisanki. Dekor...
5 kwietnia 2025
Babka drożdżowa z ziemniakami
›
Babka drożdżowa z dodatkiem ziemniaków to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się niezwykłą miękkością i długotrwałą świeżością. Dodatek ugot...
2 komentarze:
2 kwietnia 2025
Pieczeń z mielonej wieprzowiny
›
P ieczeń doskonale sprawdzi się jako domowa wędlina na kanapki. Jest soczysta, aromatyczna i idealnie kroi się na cienkie plastry. W prze...
1 komentarz:
30 marca 2025
Domowa szynka parzona
›
Jeśli chcesz przygotować wędlinę, która nie tylko smakuje lepiej niż sklepowe odpowiedniki, ale jest też wolna od zbędnych konserwantów i w...
22 marca 2025
Gołąbki z mięsem i kaszą
›
Gołąbki to jedno z najbardziej klasycznych dań kuchni polskiej, uwielbiane przez pokolenia. Ich smak przywołuje wspomnienia rodzinnych obia...
11 marca 2025
Amoniaczki tradycyjne
›
Amoniaczki to jedne z tych ciasteczek, które wielu osobom przywołują wspomnienia z dzieciństwa. To klasyczny wypiek znany od pokoleń, zwłas...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer