21 grudnia 2021

Mięsa pieczone na Święta

 Trudno dziś o dobrą wędlinę, dlatego polecam zrobić ją sobie. Nie jest to ani trudne, ani bardzo kosztowne. Takie mięso sobie zamarynowane i upieczone jest bardzo smaczne, możemy część zamrozić i mieć na później. Moja propozycja to boczek faszerowany mięsem mielonym, pierś z kurczaka nadziewana, rolada z piersi kurczaka i karkówka. Karkówkę możemy podać zarówno na ciepło jako danie obiadowe, lub na zimno jako dodatek do chleba.



Boczek faszerowany mięsem mielonym

Boczek faszerowany mięsem mielonym, pieczony w piekarniku, idealny na każdą uroczystość, święta, czy bez okazji, jako dodatek do chleba. Przygotowanie boczku nie jest bardzo skomplikowane, a może go zrobić każdy, potrzebna tylko chęć i piekarnik cały przepis w linku  Boczek faszerowany



Rolada z piersi kurczaka

 Rolada z piersi kurczaka, nadziana mięsem mielonym i suszoną śliwką, smaczny, prosty dodatek na kanapki, idealna na święta, czy uroczystości rodzinne. Przepis jest dosyć prosty, a rolada pięknie się prezentuje cały przepis w linku  Rolada z piersi z kurczaka



Pierś z kurczaka faszerowana

 Pierś z kurczaka faszerowana mięsem mielonym, bardzo smaczna, idealna na kanapki, ale można też zjeść ją na ciepło jako danie obiadowe. Przepis dosyć prosty, a pierś pieczona w piekarniku jest soczysta, idealna na każdą okazję, czy to na święta, czy na inną uroczystość rodzinną, przepis w linku     Pierś z kurczaka faszerowana


Karkówka pieczona

 Karkówka pieczona w piekarniku, wcześniej zamarynowana, to bardzo soczyste i pyszne mięso. Taką karkówkę można pokroić na grubsze plastry i zjeść na ciepło razem z sosem z dodatkiem ryżu, kaszy, ziemniaków, surówki, a można też zimną cienko pokrojoną zjeść z chlebem, jako wędlinę. Przepis jest dosyć prosty, a mięso bardzo smaczne. Tak przygotowana karkówka to świetny pomysł na  obiad dla całej rodziny, lub na uroczystości typu święta, przepis w linku  Karkówka pieczona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz