24 września 2019

Sałatka z grzybów w pomidorach

   Dziś w Domu pełnym mięty: robimy grzybki w pomidorach.

Składniki:

  • durszlak grzybów
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku                                                                                                                                                                                                                                                                          Grzyby oczyścić, umyć, pokroić drobno. Do osolonej wrzącej wody wrzucić grzybki, ugotować i osączyć na sicie.Cebulę obrać, pokroić drobno, wymieszać z grzybami. Dodać resztę składników i prużyć na małym ogniu przez 10 minut. Przełożyć do słoików i zagotować, wekować małe słoiki 30 minut. A potem tylko jeść, gotowe do schabowego, albo do pizzy, czy też na nadzienie .Smacznego!    Zobacz: Sałatka z grzybów na zimę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz