24 września 2019

Jabłecznik szybki

Jabłka obrodziły ,w Domu pełnym mięty...zagości jabłecznik szybki, łatwy i niedrogi.

Składniki:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej 
  • 2 łyżki oleju
  • 6 łyżek wody
  • 1/2 kostki margaryny
  • olejek waniliowy                                                                                                                        
Wszystkie składniki zmiksować, podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na blaszkę.

Nadzienie:

4 bardzo duże jabłka  utrzeć na tarce, dodać 1/2 szklanki cukru i usmażyć. Przestudzone jabłka wyłożyć na ciasto i przykryć resztą ciasta. Piec 45 minut do zrumienienia w temperaturze 170 stopni. Smacznego! Na jesienne wieczory do herbaty  czy kawy idealny jabłecznik, szybki i smaczny. Smacznego!                                                                                                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz