Przejdź do głównej zawartości

Posty

Polecane

Białe kimchi –łagodna wersja

 Białe kimchi czyli kiszona kapusta pekińska po koreańsku idealna propozycja dla osób, które chcą spróbować kimchi, ale nie przepadają za ostrymi smakami. W przeciwieństwie do tradycyjnej wersji, białe kimchi nie zawiera papryki gochugaru – jest delikatne, lekko słodkie i bardzo orzeźwiające. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, miski ramen lub zdrowa przekąska prosto z lodówki. To również doskonała opcja dla dzieci i osób z wrażliwym żołądkiem. Składniki: Do kiszenia kapusty 1 duża kapusta pekińska ⅓ szklanki soli gruboziarnistej 1,5 litra wody Dodatki: 1 marchewka, pokrojona w cienkie słupki 1/3 rzodkwi czarnej  4 cebulki dymki ze szczypiorem 1/2 jabłka lub gruszka Zalewa: ½ jabłka 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 1 litr wody przegotowanej ostudzonej kawałek imbiru 3 cm 2 łyżki soli kamiennej Wykonanie: Kapustę pekińską obrać z wierzchnich liści jeśli są uszkodzone, umyć i przekroić wzdłuż, dzieląc ją na cztery części. Włożyć ją do ...

Najnowsze posty

Domek z piernika

Skórka pomarańczowa domowa

Pstrąg w galarecie

Kruche rogaliki

Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką

Sałatka z czerwoną fasolką

Pieczona pierś z gęsi

Zapiekanka z ciasta filo z mielonym mięsem

Ciasto ucierane z kakao

Zupa z fasoli z orzełkiem