Roladki z indyka nadziewane żurawiną
Delikatne mięso z indyka i słodycz suszonej żurawiny tworzą wykwintne, a zarazem proste danie idealne na niedzielny obiad lub specjalną okazję. Danie to mimo, że bardzo proste w wykonaniu, wygląda i smakuje jak z najlepszej restauracji, a na dodatek jest bardzo zdrowe. Ten przepis to także doskonała alternatywa dla klasycznych kotletów – zdrowsza, lżejsza, a przy tym bardziej wyrafinowana. Dodatkowo, danie jest dość uniwersalne, roladki można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej i odgrzać przed podaniem, co czyni je świetnym wyborem na przyjęcia i święta. Składniki: (na 4 porcje): 2 duże piersi z indyka (ok. 700–800 g) 100 g suszonej żurawiny 1 cebula 1-2 łyżki musztardy 1 szklanka bulionu drobiowego lub wody 2 łyżki masła klarowanego lub oliwy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku mąka do obtoczenia roladek wykałaczki lub nitka do wiązania Wykonanie: Mięso z piersi indyka umyć, osuszyć, a następnie...