Początek jesieni

1 kwietnia 2021

Sałatka meksykańska

 Sałatka meksykańska to jedna z tych bardzo szybkich sałatek, smaczna i taka na każdą okazję: zwykłą kolację, przekąskę do pracy, ale także na uroczystości. Składników jest mało, gotujemy tylko jajka, a kroimy też nie wiele. Taką sałatkę meksykańską robię zawsze na święta.



Składniki sałatki:

  • 1 puszka Mieszanki Meksykańskiej 425 gramów
  • 4 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 2-4 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu
  • pieprz

Wykonanie:

Mieszankę Meksykańską na sałatkę odsączyć na sicie, jest tam kukurydza, groszek zielony, papryka i powinna być fasola, ale nie zawsze jest. Jajka ugotować na twardo. Ogórki, obraną cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy trochę pieprzu i mieszamy. Majonez robię sama, trwa to tylko chwilę, a jest pyszny, doprawiony tak jak lubię, na blogu jest przepis na majonez. Do majonezu dodać chrzan, wymieszać i połączyć z sałatką meksykańską.

Zobacz!!!!

 Coś na obiad        Zupy       Coś do chleba      Chleb, bułki, chałki      Sałatki    Coś słodkiego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz