Początek jesieni

13 marca 2021

Kiełbasa smażona pod żółtym serem

 Kiełbasa smażona pod żółtym serem to pomysł na szybki, ciepły posiłek, kiedy brakuje nam czasu. Taką kiełbasę bardzo lubi moja rodzina, oczywiście najlepiej jak jest taka swojska kiełbasa, wędzona, pięknie pachnie przysmażona na patelni, z dodatkiem ketchupu, musztardy i jakiejś sałatki, czy nawet ogórka kiszonego. 


Składniki:

  • kiełbasa cienka
  • ser żółty w plastrach
  • tłuszcz do smażenia
  • ketchup
  • musztarda


Wykonanie:

Kiełbasę pokroić na kawałki takie, jakie mamy ochotę zjeść, każdy kawałek przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, tak aby kiełbasa była połączona. Z wierzchu porobić nacięcia na kiełbasie. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć kiełbasę stroną ze skórką z nacięciami, przysmażyć, odwrócić i na wierzch położyć po plasterku sera żółtego, przykryć i chwilę smażyć, aż ser się rozpuści. Podawać od razu z dodatkami jakie lubimy: ketchupem, musztardą, chrzanem, sałatką i z chlebem.

Zobacz!!!!

 Coś na obiad        Zupy       Coś do chleba      Chleb, bułki, chałki      Sałatki    Coś słodkiego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz