tag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post3270580693401743984..comments2024-03-28T15:09:55.575+01:00Comments on Dom pełen mięty...: Kartacze z mięsem mielonymDom pełen mięty...http://www.blogger.com/profile/06791124155081408179noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post-74747831674721725362023-09-08T08:57:11.306+02:002023-09-08T08:57:11.306+02:00Helena Mrizowska pochodzę z rejonu gdzie kartacza ...Helena Mrizowska pochodzę z rejonu gdzie kartacza są niemalże podstawa, robię je od wielu wielu lat i nigdy nie dodaje żadnej bułki do miesa .Tylko mięso surowe dobrze przyprawione bez jajek itp. Tarte ziemniaki przeciśnięte przez gazetę lub np.rajstope czy podkolanówki( świetnie się wyciska) nie za mocno i dodaje koniecznie po ustaniu skrobia z wyciśniętych ziemniaków. Jeżeli nie ma skrobi bo i tak się zdarza bo to zależy od gatunku ziemniaków to łyżkę mąki ziemniaczanej. Dodaje też 1/4 ugotowane przeciśnięte ziemniaki nie więcej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post-46723661990304547222022-03-03T16:28:00.910+01:002022-03-03T16:28:00.910+01:00Oczywiscie. Tak jak pierogi.
Oczywiscie. Tak jak pierogi.<br />Elahttps://www.blogger.com/profile/05957231396188553132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post-53616659498205887102022-01-14T09:45:19.803+01:002022-01-14T09:45:19.803+01:00Czy mozna ugtowane kartacze zamrozic?Czy mozna ugtowane kartacze zamrozic?Teresahttps://www.blogger.com/profile/17603502534839567483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post-38559191130142652192021-03-07T09:23:49.794+01:002021-03-07T09:23:49.794+01:00Czy dodać mąki to zależy od ziemniaków, ja mam zie...Czy dodać mąki to zależy od ziemniaków, ja mam ziemniaki takie, że nie dodaję, ale w przepisie jest mąka, gdyż nie które nie mają dużo skrobi, trzeba wtedy dodać, a masa ziemniaczana jak postoi to rzednie, wtedy też można dodać mąki, ale mąka nie jest konieczna, trzeba czuć ciasto ręką, jak mówiła moja babcia, pozdrawiam!<br /> Dom pełen mięty...https://www.blogger.com/profile/06791124155081408179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-178599674668322596.post-63203761757188334632021-03-06T21:31:18.918+01:002021-03-06T21:31:18.918+01:00Robię kartacze osobiście od ponad dwudziestu lat. ...Robię kartacze osobiście od ponad dwudziestu lat. Nigdy nie dodaje mąki. Żadnej. Wykorzystuje skrobię z surowych ziemniaków. Wychodzę przepyszne. Proszę sprobowacAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13154485747392103758noreply@blogger.com