W Domu pełnym mięty... gotujemy bigos ale nie z kapusty, to będzie bigos z pieczarek. Danie uniwersalne, może być na obiad, na kolacje, można podać z chlebem, z ryżem, a nawet z makaronem.
Składniki:- 1/2 kg cebuli,
- 1/2 kg pieczarek,
- 1/2 kg kiełbasy
- 1/2 kg ogórków kiszonych
- koncentrat pomidorowy
- tłuszcz do smażenia
Pieczarki obrać, pokroić, cebulę obrać pokroić w półplasterki, kiełbasę pokroić w kostkę, ogórki kiszone pokroić w kostkę.Rozpuścić tłuszcz na patelni podsmażyć pieczarki, dodać cebulę jak zmięknie, dodać kiełbasę i na koniec ogórki, Bigos doprawić przecierem pomidorowym do smaku 2-3 łyżki, posolić i popieprzyć. Podawać z chlebem ,ale można też z ryżem czy makaronem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza